Terug naar de natuur in Bungalowpark op Texel

Prins Hendrik, uw uitvalsbasis op Texel

Proef het eilandleven

Rust, ruimte en frisse lucht. Drie woorden die ook bij u opkomen als u aan Texel denkt? Prins Hendrik biedt u dit in overvloed. Het bungalowpark in Texel ligt op nog geen twintig meter van de Waddenzee. U vindt prachtige fiets- en wandelpaden op slechts een steenworp afstand. Het afgelegen, natuurgerichte bungalowpark is de perfecte plek om te ontsnappen aan de alledaagse drukte.

Texels bungalowpark Prins Hendrik biedt u een uniek stukje Nederland in een oase van ruimte en rust. Het ruim opgezette park bestaat uit 42 bungalows voor maximaal zes personen. De huisjes, verscholen tussen de bomen en met tuinen rondom, variëren in stijl van Zweeds tot echt oud-Texels. Allemaal beschikken ze over een ruime, tuingerichte woonkamer met openslaande deuren naar het terras. In een aantal bungalows zijn huisdieren van harte welkom. Naast het bungalowpark heeft Prins Hendrik een hotel met 20 kamers, elk met een prachtig uitzicht: van een doorkijk naar de Waddendijk waarachter ‘s ochtends de zon opkomt, tot de uitgestrekte, ruige polder.

Natuur in Texel

Prins Hendrik ligt in polder Het Noorden, aan de noordoostkant van Texel. Een plek die voor 1876 nog het domein was van het woeste zeewater. Geluiden van sternen, scholeksters en kiekendieven, de geur van de Waddenzee, de malende wieken van de molen die in stilte het overtollige water de polder uitjaagt. Proef hier het eilandleven. Word wakker bij het geluid van vogels en kabbelend zeewater, op een plek waar de zee je bijna omarmt.

Ontdek het eiland

Op het bungalowpark kunt u een (elektrische) fiets, tandem of kidcar huren. Vanaf de vuurtoren in het noorden heeft u een adembenemend uitzicht over de Noordzee. Bij laag water kunt u hier de zeehonden zien zonnebaden. Ons bungalowpark ligt op minder dan een kilometer van nationale parken De Schorren, Utopia en De Bol. Enkele intieme strandjes liggen op nog geen tien minuten fietsen. Heeft u behoefte aan wat meer levendigheid? Drink dan een kop koffie in Oosterend en ontdek de schilderachtige straatjes met oude geveltjes of bezoek de middeleeuwse Maartenskerk.

Bungalowpark Prins Hendrik Texel

✓ Genieten van echte Texelse stilte
✓ Vlakbij de Waddenzee
✓ Fietsenverhuur
✓ Restaurant
✓ WiFi in elke Bungalow

“We voelden ons er direct thuis. Ruim, netjes, schoon… Ook buiten een heerlijke tuin met comfortabele tuinset. We hebben genoten! Een echte aanrader!!”

“Het park ligt ongeveer in het midden van de oostkust van het eiland, wat betekent dat je overal in maximaal 20 min kan zijn. Ideaal!”

Prins Hendrik Hotel & Bungalowpark Texel
×

We zien u graag terug! Schrijf u in voor de nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gebracht van onze exclusieve aanbiedingen en nieuws over onze verbouwing.