FAQ – Veelgestelde Vragen

HOTEL FACILITEITEN

Prins Hendrik Hotel Texel beschikt niet over een lift. Wel bevinden zich een aantal kamers op de begane grond.

Prins Hendrik Hotel Texel beschikt over een restaurant, een bargedeelte en een lobby. Bij mooi weer bent u welkom op ons zonnige terras, of in de tuin.

Prins Hendrik Hotel Texel is een eigentijds en eigenzinnig hotel waar de medewerkers weten wat gastvrijheid betekent. Een verblijf in Prins Hendrik Hotel Texel is vrijwel nooit eenmalig. Durft u het aan?

Prins Hendrik Hotel Texel beschikt over een restaurant, een bargedeelte en een lobby.

Prins Hendrik Hotel Texel beschikt niet over een businesscenter. Voor enkele kopieën kunt u terecht bij de receptie.

Prins Hendrik Hotel Texel beschikt niet over een wellness centre of gym. Wij doen dit zelf altijd in de frisse Texelse buitenlucht.

Prins Hendrik Hotel Texel beschikt over één vergaderzaal. De zogenaamde Schorrenzaal. Afhankelijk van de opstelling geschikt tot maximaal 30 personen.

Prins Hendrik Hotel Texel beschikt over een prachtig en zonnig gelegen terras met aangrenzend een tuin met diverse zitjes.

U mag nergens in Prins Hendrik Hotel Texel roken.

HOTEL SERVICES

Bij Prins Hendrik Hotel Texel kunt u inchecken vanaf 15:00. Uitcheckt dient te geschieden voor 11:00 uur.

Na uitchecken kunt u uw bagage met een gerust hart bij ons achterlaten. De medewerkers van Prins Hendrik Hotel Texel zullen er zorg voor dragen.

Bij Prins Hendrik Hotel Texel hebben we geen conciërge nodig. Vrijwel alle medewerkers zijn geboren en getogen op Texel en weten van de hoed en de rand. U kunt hen gerust alles vragen.

Op verzoek kan Prins Hendrik Hotel Texel een oppas voor de kleine regelen. Het liefst horen wij zo spoedig mogelijk wanneer het nodig is.

U kunt alle denkbare tweewielers huren bij Prins Hendrik Hotel Texel. Zou u willen aangeven bij de reservering wat u wenst en voor welke dagen?

Een taxi van Prins Hendrik Hotel Texel naar het centrum van Den Burg kost ca. € 30,00 voor een enkele reis.

Bij de receptie van Prins Hendrik Hotel Texel kunt u een cadeaukaart kopen. Op verzoek sturen we ze ook op naar een door u gekozen adres.

Wij bieden u de mogelijkheid om samen met vogelspotter Klaas de Jong van het televisieprogramma ‘Op zoek naar de condor’ een wandeling te maken langs Utopia.

Bij Prins Hendrik Hotel Texel bieden wij geen roomservice aan.

Wij bieden u de mogelijkheid om samen de Texelse oesterman Martin Zeeman een oestertocht op het Wad te maken. Uiteraard kunt u er ook zelf op uit. Het Wad ligt op circa 200 meter van het hotel.

Stomerij service is op Texel zeer beperkt. Indien gewenst kunnen de medewerkers van Prins Hendrik Hotel Texel een ‘wasje’ voor u draaien.

Inchecken voor 15:00 is alleen mogelijk als de kamer reeds beschikbaar is. Wij kunnen helaas geen garanties geven. Uw bagage kunt u sowieso bij de receptie van Prins Hendrik Hotel Texel achterlaten. 

Bij de receptie van Prins Hendrik Hotel Texel kunt u zogenaamde ‘Hopperkaartjes’ kopen. Voor meer informatie kijk op www.texelhopper.nl.

Prins Hendrik Hotel Texel biedt geen speciale senioren korting aan. Wel krijgen alle gasten bij vertrek een kortingsvoucher die ze kunnen inleveren bij een volgend verblijf.

KAMERS

Prins Hendrik Hotel Texel beschikt over enkele kamers die zijn voorzien van een royale slaapbank geschikt voor 2 kinderen van middelbare leeftijd.

Prins Hendrik Hotel Texel beschikt over één mindervalide kamer met een aangepaste badkamer. De kamer bevindt zich op de begane grond, dichtbij de lobby. Ook is er een mindervaliden parkeerplaats.

Huisdieren zijn op verzoek toegestaan bij Prins Hendrik Hotel Texel. Per huisdier, per nacht vragen wij hiervoor een bijdrage van € 7,50.

De kamers van Prins Hendrik Hotel Texel beschikken niet over kingsize bedden, maar zijn allemaal voorzien van twee éénpersoons bedden van 90×200 cm.

Alle kamers van Prins Hendrik Hotel Texel beschikken over koffie- en theefaciliteiten die dagelijks worden aangevuld. Tevens staat er iedere kamer een minibar voor eigen gebruik.

De kamers bij Prins Hendrik Hotel Texel beschikken over een bad óf een douche.

Er zijn geen kluisjes aanwezig in de kamers van Prins Hendrik Hotel Texel. Waardevolle spullen kunt u eventueel afgeven bij de receptie.

Prins Hendrik Hotel Texel beschikt niet over kamers met een apart slaapgedeelte. De Luxe Kamers komen daar qua grote wel het dichtstbij in de buurt.

Prins Hendrik Hotel Texel beschikt over een goed, betrouwbaar en sterk Wi-Fi netwerk. U kunt bij ons met een gerust hart uw films via o.a. Netflix streamen.

De kamers van Prins Hendrik Hotel Texel zijn niet voorzien van kookfaciliteiten. Wij zien u veel liever ’s avonds in ons restaurant. 

Helaas beschikt Prins Hendrik Hotel Texel niet over allergievriendelijke kamers.

Babybedjes zijn aanwezig in Prins Hendrik Hotel Texel. Op verzoek en na gelang de samenstelling van het gezelschap zullen wij deze op uw kamer plaatsen.

Bij Prins Hendrik Hotel Texel logeren kinderen t/m 2 gratis. Voor kinderen van 2 t/m 10 jaar brengen wij € 17,50 per nacht in rekening voor het extra bed en ontbijt.

Op de kamers van Prins Hendrik Hotel Texel staan geen strijkplank en strijkijzers. Op verzoek kunnen wij u er eentje ter beschikking stellen.

Er zijn bij Prins Hendrik Hotel Texel geen opladers of adapters te leen.

LOCATIE

Prins Hendrik Hotel Texel ligt op één van de mooiste locaties van Texel: achter de Waddendijk en omringd door drie natuurgebieden. Ook de dorpen De Cocksdorp, Oudeschild en Oosterend liggen praktisch om de hoek.

Parkeren bij Prins Hendrik Hotel Texel is gratis. Er is voldoende parkeergelegenheid. Reserveren is dus niet nodig.

Prins Hendrik Hotel Texel heeft oplaadpunten voor elektrische voertuigen.

Prins Hendrik Hotel Texel is zeer gunstig gelegen met name voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Texel is niet groot, dus vrijwel alles is dichtbij.

Prins Hendrik Hotel Texel is makkelijk met het openbaar veervoer te bereiken middels de zogenaamde Texelhopper busjes. www.texelhopper.nl Voor meer informatie kijk op www.texelhopper.nl

Helaas biedt Prins Hendrik Hotel Texel geen transferdiensten aan.

Volgens ons moet je de volgende tien dingen absoluut gedaan hebben op Texel:De tien dingen die je op Texel gedaan of gezien moet hebben volgens ons:

  • Geniet op diverse manieren van onze witte stranden.
  • Bezoek de vuurtoren.
  • Het unieke natuurgebied de Slufter.
  • Onze pittoreske dorpjes.
  • Wees lekker actief: wandel, fiets, surf, sup
  • Neem een kijkje in Museum Kaap Skil
  • Maak het mee in Ecomare: Zeehonden voeren.
  • Hardlopen of wandelen langs de kust.
  • Neem een biertje bij één van onze brouwerijen.
  • Of knuffel een schaap. Echt leuk!

Prins Hendrik Hotel Texel is gelegen op het rustigste gedeelte van het eiland. Bij ons hoeft u helemaal niets terwijl de natuur letterlijk om de hoek ligt.

Het dichtstbijzijnde treinstation is Den Helder. Het kost u 1 uur en 40 minuten om er vanaf Schiphol te komen met de trein.

Om te weten hoeveel het kost om bij Prins Hendrik Hotel Texel te komen vanaf Schiphol met een taxi kunt u het beste contact opnemen met TCA Taxi op www.tcataxi.nl.

Prins Hendrik Hotel Texel ligt op nog geen 200 meter van het Wad. Het dichtstbijzijnde Noordzeestrand ligt op circa 8 km van het hotel.

RESTAURANT

De tijden van Prins Hendrik Hotel Texel voor ontbijt, lunch en diner zijn achtereenvolgend: 08:00 – 10:30 uur, 11:00 – 17:00 uur en 17:30 – 20:30 uur.

In het restaurant van Prins Hendrik Hotel Texel serveren wij een ontbijtbuffet met bij voorkeur lokale en natuurlijke producten.

Bij de gerechten die geserveerd worden in het restaurant van Prins Hendrik Hotel Texel moet u denken aan: Internationale gerechten met een lokale twist, Hollandse garnalen, Texels lamsvlees, Texels rundvlees, vis uit de Noord- en Waddenzee.

Indien u bij ons wilt dineren dan raden wij u aan van tevoren een tafeltje te reserveren in het restaurant van Prins Hendrik Hotel Texel. U kunt dit doen tijdens de boeking, of achteraf via mail of telefonisch.

Bij Prins Hendrik Hotel Texel houden we van een gezonde nachtrust. En onze asten meestal ook. Afhankelijk van het aantal gasten zal de bar iets langer openblijven.

De koks van het restaurant van Prins Hendrik Hotel Texel zijn op de hoogte van vrijwel iedere allergie of dieet. U kunt uw wensen kenbaar maken bij het maken van de boeking.

Prins Hendrik Hotel Texel beschikt over een multifunctionele zaal, de ‘Schorrenzaal’. Deze zaal is zeer geschikt voor een private dining.

Kinderen zijn bij ons van harte welkom. Het restaurant van Prins Hendrik Hotel Texel beschikt dan ook over een speciale kinderkaart.

BUNGALOWPARK

Alle bungalows van Bungalowpark Prins Hendrik zijn door de eigenaren zelf ingericht en hebben daardoor een personal touch en een zeer huiselijk sfeer. U voelt er zich snel thuis.

Prins Hendrik Hotel & Bungalowpark Texel
×

We zien u graag terug! Schrijf u in voor de nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gebracht van onze exclusieve aanbiedingen en nieuws over onze verbouwing.