NATUURHOTEL IN NEDERLAND

 • Laagste prijs garantie
 • Geen credit card nodig
 • Meest volledige aanbod
 • Unieke arrangementen

NATUURHOTEL NEDERLAND

De natuur op Texel is rijk en gevarieerd, dankzij de diverse landschappen die het eiland te bieden heeft. Hier vindt u duinen en strand, deze vormen een kenmerkend en prachtig deel van de Texelse natuur. Daarnaast de kwelders en polders, deze zijn cruciaal voor de ecologie van het eiland. Ook is Texel een paradijs voor vogelliefhebbers vanwege de diverse vogelsoorten die het eiland als broed- of doortrekplaats gebruiken. Van steltlopers tot zangvogels en roofvogels, je kunt hier een breed scala aan vogels spotten. De natuur op Texel wordt goed beschermd en beheerd. Er zijn verschillende natuurgebieden die u kunt verkennen en waar u kunt genieten van de schoonheid en diversiteit van de eilandnatuur. Of u nu vogels wilt spotten, wandelingen wilt maken in de duinen, of gewoon wilt genieten van de rust en sereniteit van het eiland, Texel heeft voor ieder wat wils.

DE NATUUR

Natuurliefhebbers vinden op Texel, het grootste Waddeneiland van Nederland, een ware oase van diversiteit en schoonheid. Met zijn uitgestrekte duinen, weidse stranden, bossen en polders biedt Texel een uniek ecosysteem dat zowel flora als fauna koestert. Of je nu een fervent natuurliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een moment van rust en ontsnapping aan het dagelijkse leven, Texel biedt een overvloed aan natuurlijke pracht. Elk seizoen brengt nieuwe verrassingen en mogelijkheden om de wonderschone natuur van dit eiland te ontdekken en te waarderen.

Texel is het grootste en meest westelijke eiland van de Nederlandse Waddeneilanden. Het eiland staat bekend om zijn prachtige natuur en diverse landschappen, waaronder duinen, stranden, polders, bossen en uitgestrekte weiden. Het eiland herbergt verschillende belangrijke natuurgebieden, waaronder de Slufter, een uniek kweldergebied waar zeewater vrij kan binnendringen. Wilt u meer leren over de natuur tijdens een bezoek aan Texel? Ecomare is een natuurmuseum en zeehondenopvang op Texel. Hier kunt u meer te weten komen over de lokale flora en fauna, en ook zeehonden van dichtbij zien die worden verzorgd voordat ze weer in het wild worden vrijgelaten.

Of het nu zomer, herfst, winter of voorjaar is: vogels kijken op Texel kunt u het hele jaar doen. Het leuke van vogels kijken op ‘ons’ eiland is:

 • Het kan ongestraft. De vogels interesseert het ogenschijnlijk niets dat u hun privacy aan alle kanten staat te schenden. Vogels zijn eigenlijk heel makkelijke dieren.
 • U hoeft er geen professional voor te zijn, u heeft hooguit geduld nodig. En een verrekijker.
 • Vogels zijn overal. De vogelwerkgroep heeft 48 plekken op het eiland in kaart gebracht in Google Maps en bij deze plaatsen vermeld welke vogels u er kunt vinden. Ook buiten deze plekken ziet u ze overal. Bonte spechten in achtertuinen en een sperwer in de dennenbomen langs een wandelpad. Op Texel staan we op vogelgebied nergens meer van te kijken.

ONTDEK HOTEL PRINS HENDRIK

Kunt u niet wachten de prachtige natuur van Texel te ontdekken? Kom overnachten bij Hotel Prins Hendrik en ervaar het eilandleven. Geluiden van sternen, scholeksters en kiekendieven. De geur van de Waddenzee, die op nog geen twintig meter achter de groene dijk haar golven voor zich uitrolt. De malende wieken van de molen die in stilte het overtollige water de polder uitjaagt. Word wakker bij het geluid van vogels en kabbelend zeewater. Op een plek waar de zee u bijna omarmt.

ONZE HOTELKAMERS

Ontdek de charme van ons intieme hotel met 24 kamers, waar persoonlijke aandacht en gastvrijheid centraal staan. Van een doorkijk naar de Waddendijk waarachter ’s ochtends de zon opkomt, tot de uitgestrekt, ruige polder, Prins Hendrik is het ideale hotel aan de Waddenzee.

Ronde tafel voor 4 personen in Restaurant Floris Texel

RESTAURANT FLORIS

Ons restaurant is de plek waar u kunt genieten van lokaal eten en drinken, of u nu opzoek bent naar een romantisch diner of etentje voor de hele familie. U bent welkom voor het ontbijt, de lunch of een Texels biertje in de middag. ’s Avonds verrassen wij u met een smaakvol diner.

BUNGALOWPARK

Naast de 24 hotelkamers biedt Prins Hendrik ook een prachtig bungalowpark. Een huisje huren op Texel is de perfecte manier om te genieten van de prachtige natuur, de frisse zeelucht en de rustige sfeer van het mooie eiland.

SEIZOENSARRANGEMENTEN TEXEL

Aangezien de natuur ieder seizoen iets totaal anders te bieden heeft, hebben wij verschillende arrangementen samengesteld, ieder passend bij een ander deel van het jaar. En omdat er op Texel zoveel te proeven er ervaren valt, past dat gewoon niet in vier seizoenen. Daarom hebben wij er zes.

 • Overwinteren op Texel Arrangement
 • Het vroege voorjaar op Texel Arrangement
 • Texelse lente Arrangement
 • Zwoele zomer op Texel Arrangement
 • Nazomeren op Texel Arrangement
 • Uitwaaien op Texel Arrangement

VEEL GESTELDE VRAGEN

Prins Hendrik Hotel Texel ligt op één van de mooiste locaties van Texel: achter de Waddendijk en omringd door drie natuurgebieden. Ook de dorpen De Cocksdorp, Oudeschild en Oosterend liggen praktisch om de hoek.

Prins Hendrik Hotel Texel is zeer gunstig gelegen met name voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Texel is niet groot, dus vrijwel alles is dichtbij.

De tien dingen die je op Texel gedaan of gezien moet hebben volgens ons:

 • Geniet op diverse manieren van onze witte stranden.
 • Bezoek de vuurtoren.
 • Het unieke natuurgebied de Slufter.
 • Onze pittoreske dorpjes.
 • Wees lekker actief: wandel, fiets, surf, sup
 • Neem een kijkje in Museum Kaap Skil
 • Maak het mee in Ecomare: Zeehonden voeren.
 • Hardlopen of wandelen langs de kust.
 • Neem een biertje bij één van onze brouwerijen.
 • Of knuffel een schaap. Echt leuk!

Prins Hendrik Hotel Texel ligt op nog geen 200 meter van het Wad. Het dichtstbijzijnde Noordzeestrand ligt op circa 8 km van het hotel.

Parkeren bij Prins Hendrik Hotel Texel is gratis. Er is voldoende parkeergelegenheid. Reserveren is dus niet nodig.

Prins Hendrik Hotel Texel heeft oplaadpunten voor elektrische voertuigen.

Prins Hendrik Hotel Texel is makkelijk met het openbaar veervoer te bereiken middels de zogenaamde Texelhopper busjes. Voor meer informatie kijk op www.texelhopper.nl.

Het dichtstbijzijnde treinstation is Den Helder. Het kost u 1 uur en 40 minuten om er vanaf Schiphol te komen met de trein.

Prins Hendrik Hotel & Bungalowpark Texel
×

We zien u graag terug! Schrijf u in voor de nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gebracht van onze exclusieve aanbiedingen en nieuws over onze verbouwing.