HOTELARRANGEMENT TEXEL

 • Laagste prijs garantie
 • Geen credit card nodig
 • Meest volledige aanbod
 • Unieke arrangementen

HOTEL PRINS HENDRIK

Hotel Prins Hendrik heeft de aanblik en sfeer van een jachthuis: stijlvol, aangenaam en uitnodigend. Dit biedt de perfecte locatie voor een bijzondere overnachting op de Waddeneilanden. Daarnaast is het hotel gelegen op één van de mooiste locaties van Texel: op een steenworp afstand van de Waddenzee en omringd door drie natuurgebieden.

Bij Hotel Prins Hendrik hoor je geluiden van sternen, scholeksters en kiekendieven. Daarnaast ruik je de geur van de Waddenzee, die op nog geen twintig meter achter de groene dijk haar golven voor zich uitrolt. Proef en ervaar hier het eilandleven. Word wakker met het geluid van vogels en het kabbelende zeewater. Op een plek waar de zee je bijna omarmt. De ideale locatie voor een overnachting op de Waddeneilanden.

AANBIEDINGEN PRINS HENDRIK HOTEL

Op zoek naar een hotelarrangement op Texel? Hotel Prins Hendrik biedt verschillende arrangementen aan, passend bij ieder seizoen. Ontdek de verschillende hotelaanbiedingen op deze pagina.

Op Texel valt zo veel te proeven en te ervaren, dat past gewoonweg niet in vier seizoenen. Daarom hebben wij er zes. Zes seizoenen met ieder zijn eigen sfeer en een passend arrangement.

De seizoensarrangementen van Hotel Prins Hendrik.

Maak uw verblijf extra aangenaam en boek een ‘Ervaring’. Een ‘Ervaring’ is alleen te reserveren in combinatie met een verblijf van minimaal 2 nachten op basis van logies met ontbijt. Wanneer u uw hotelkamer online reserveert selecteert u in de laatste stap bij Extra’s uw gewenste ervaring.

 • Proef en Ervaar Texel Ervaring
  Een culinaire ontdekkingstocht
 • Fiets- en Wandelervaring
  Stappend en trappend genieten van Texel
 • De Vogelherkenningservaring
  Een spannende speurtocht

FACILITEITEN HOTEL PRINS HENDRIK

Naast bijzondere hotelarrangementen biedt Prins Hendrik ook andere faciliteiten aan. Komt u gezellig een hapje eten in ons restaurant? Hier kunt u de hele dag genieten van lokaal eten. Daarnaast bieden wij ook bungalows aan, gezellig om met de hele familie te verblijven.

ONZE BUNGALOWS

Huisje huren vlakbij de Waddenzee? Onze bungalows zijn verscholen tussen de bomen en variëren in stijl. Bungalows in Zweedse stijl tot echt oud-Texels. Prins Hendrik heet rustzoekers en gezinnen, van harte welkom.

ONS RESTAURANT

Tijdens uw overnachting op de Waddeneilanden is ons restaurant dé plek waar u kunt proeven van lokaal eten en drinken. U bent welkom voor het ontbijt, de lunch, een fris Texels biertje of een smaakvol diner.

Hotel Prins Hendrik

ONZE HOTELKAMERS

Hotel Prins Hendrik telt 24 kamers met een uitzicht dat varieert van mooi tot schitterend. Tijdens een hotel arrangement op Texel geniet uw van een doorkijk naar de Waddendijk waarachter ‘s ochtends de zon opkomt.

DE OMGEVING

Tijdens een heerlijk hotelarrangement op Texel heeft u alle tijd de prachtige omgeving te ontdekken.  Ons hotel bevindt zich op de ideale locatie, tussen de dorpen Oudeschild en De Cockdsdorp in. Wilt u het eilandgevoel écht ervaren? Dan is het buitendijkse fietspad dat u in beide richtingen kunt befietsen, een betoverende ervaring. Dankzij het uitzicht op de nagenoeg vlakke Waddenzee, mooie strandjes en tientallen vogelsoorten die het eiland vaak gebruiken als broedplaats of winters toevluchtoord.

OOSTEREND

Een hotelarrangement op Texel biedt u de mogelijkheid een bezoek aan Oosterend te brengen. Veel mensen vinden Oosterend het mooiste dorp van Texel. Schilderachtige straatjes met oude geveltjes omringen de middeleeuwse Maartenskerk. Enkele winkels, restaurants en een café zorgen voor wat gezellige reuring in het dorp, dat circa 1300 inwoners telt. Oosterend ligt vlakbij de Waddenzee.

VOGELS KIJKEN OP TEXEL

Of het nu zomer, herfst, winter of voorjaar is: vogels kijken op Texel kunt u het hele jaar doen. Het leuke van vogels kijken op ‘ons’ eiland is:

 • Het kan ongestraft. De vogels interesseert het ogenschijnlijk niets dat u hun privacy aan alle kanten staat te schenden. Vogels zijn eigenlijk heel makkelijke dieren.
 • U hoeft er geen professional voor te zijn, u heeft hooguit geduld nodig. En een verrekijker.
 • Vogels zijn overal. De vogelwerkgroep heeft 48 plekken op het eiland in kaart gebracht in Google Maps en bij deze plaatsen vermeld welke vogels u er kunt vinden. Ook buiten deze plekken ziet u ze overal. Bonte spechten in achtertuinen en een sperwer in de dennenbomen langs een wandelpad. Op Texel staan we op vogelgebied nergens meer van te kijken.

Lees hier alles over vogels kijken op Texel en zie direct het Google Maps overzicht met daarin de route naar de beste vogel kijkplekken.

Prins Hendrik Hotel & Bungalowpark Texel
×

We zien u graag terug! Schrijf u in voor de nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gebracht van onze exclusieve aanbiedingen en nieuws over onze verbouwing.