LAST MINUTE VAKANTIE TEXEL

 • Laagste prijs garantie
 • Geen credit card nodig
 • Meest volledige aanbod
 • Unieke arrangementen

LAST MINUTE VAKANTIE TEXEL

Toe aan een last minute vakantie? Nog even snel er tussenuit dit weekend? Dan is Texel de ideale bestemming! Proef en ervaar het eilandleven. Word wakker met het geluid van vogels en het kabbelende zeewater. Op een plek waar de zee je bijna omarmt. Stilte. Nachten die nog écht pikdonker zijn. Rust. Ruimte. Vogels. Dat is de beschrijving van polder Het Noorden in een notendop. Texel is de ideale locatie voor een last minute vakantie op de Waddeneilanden.

ONTDEK HOTEL PRINS HENDRIK

Op zoek naar een hotel of huisje voor je last minute vakantie naar Texel? Bij Prins Hendrik proef en ervaar je het eilandleven. Geluiden van sternen, scholeksters en kiekendieven. De geur van de Waddenzee, die op nog geen twintig meter achter de groene dijk haar golven voor zich uitrolt. De malende wieken van de molen die in stilte het overtollige water de polder uitjaagt. Word wakker bij het geluid van vogels en kabbelend zeewater. Op een plek waar de zee je bijna omarmt.

ONZE HOTELKAMERS

Hotel Prins Hendrik telt 24 hotelkamers, die erg geschikt zijn voor een last minute vakantie naar Texel. Van een doorkijk naar de Waddendijk waarachter ‘s ochtends de zon opkomt, tot de uitgestrekte, ruige polder.

RESTAURANT

Ons restaurant is de plek waar u kunt proeven van lokaal eten en drinken. U bent welkom voor het ontbijt, de lunch of een Texels biertje in de middag. ’s Avonds verrassen wij u met een smaakvol diner.

BUNGALOWPARK

Naast de 24 hotelkamers biedt Prins Hendrik ook een prachtig bungalowpark. Dus mocht u liever met het hele gezin last minute naar Texel gaan voor een vakantie, dan zijn onze bungalows precies wat u zoekt.

TEXEL

Ontdek wat er allemaal te beleven valt tijdens een last minute vakantie op Texel

Of het nu zomer, herfst, winter of voorjaar is: vogels kijken op Texel kunt u het hele jaar doen. Het leuke van vogels kijken op ‘ons’ eiland is:

 • Het kan ongestraft. De vogels interesseert het ogenschijnlijk niets dat u hun privacy aan alle kanten staat te schenden. Vogels zijn eigenlijk heel makkelijke dieren.
 • U hoeft er geen professional voor te zijn, u heeft hooguit geduld nodig. En een verrekijker.
 • Vogels zijn overal. De vogelwerkgroep heeft 48 plekken op het eiland in kaart gebracht in Google Maps en bij deze plaatsen vermeld welke vogels u er kunt vinden. Ook buiten deze plekken ziet u ze overal. Bonte spechten in achtertuinen en een sperwer in de dennenbomen langs een wandelpad. Op Texel staan we op vogelgebied nergens meer van te kijken.

Veel mensen vinden Oosterend het mooiste dorp van Texel. Schilderachtige straatjes met oude geveltjes omringen de middeleeuwse Maartenskerk. Enkele winkels, restaurants en een café zorgen voor wat gezellige reuring in het dorp, dat circa 1300 inwoners telt. Oosterend ligt vlakbij de Waddenzee.

Unesco Werelfderfgoed de Wadden. Natuurgebieden Utopia en krekengebied De Schorren, waar de mooiste vogelsoorten neerstrijken in de veilige luwte van het eiland. En dan is er nog De Bol. Een waterrijk en ruig gebied dat de malende molen omringt.

KAART & ROUTE

Veerboot Texel

MET DE BOOT

De dubbeldeks veerboot naar Texel vertrekt minimaal eenmaal per uur vanuit Den Helder; amper 80 km ten noorden van Amsterdam. De eerste boot gaat om 6.30 uur, de laatste om 21.00 uur. De boottocht duurt slechts 20 minuten. Plaatsreservering voor de overtocht met de boot is niet mogelijk en ook niet nodig, maar u kunt wel van tevoren een e-ticket kopen. Bij verwachte grote drukte wordt door de inzet van een extra boot elk halfuur gevaren.

ROUTE NAAR PRINS HENDRIK

Wat een last minute vakantie naar Texel zo aangenaam maakt? Dat Prins Hendrik eenvoudig met de auto te bereiken is. Vanaf de veerhaven volgt u de borden richting Oosterend (afslag 10). Bij De Waal slaat u op de rotonde linksaf en op de Zaandammerdijk slaat u rechtsaf de Schorrenweg in. Aan het eind van de weg ziet u Prins Hendrik rechts voor u en slaat u tweemaal kort achter elkaar rechtsaf.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Prins Hendrik Hotel Texel ligt op één van de mooiste locaties van Texel: achter de Waddendijk en omringd door drie natuurgebieden. Ook de dorpen De Cocksdorp, Oudeschild en Oosterend liggen praktisch om de hoek.

Prins Hendrik Hotel Texel is zeer gunstig gelegen met name voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Texel is niet groot, dus vrijwel alles is dichtbij.

De tien dingen die je op Texel gedaan of gezien moet hebben volgens ons:

 • Geniet op diverse manieren van onze witte stranden.
 • Bezoek de vuurtoren.
 • Het unieke natuurgebied de Slufter.
 • Onze pittoreske dorpjes.
 • Wees lekker actief: wandel, fiets, surf, sup
 • Neem een kijkje in Museum Kaap Skil
 • Maak het mee in Ecomare: Zeehonden voeren.
 • Hardlopen of wandelen langs de kust.
 • Neem een biertje bij één van onze brouwerijen.
 • Of knuffel een schaap. Echt leuk!

Prins Hendrik Hotel Texel ligt op nog geen 200 meter van het Wad. Het dichtstbijzijnde Noordzeestrand ligt op circa 8 km van het hotel.

Parkeren bij Prins Hendrik Hotel Texel is gratis. Er is voldoende parkeergelegenheid. Reserveren is dus niet nodig.

Prins Hendrik Hotel Texel heeft oplaadpunten voor elektrische voertuigen.

Prins Hendrik Hotel Texel is makkelijk met het openbaar veervoer te bereiken middels de zogenaamde Texelhopper busjes. Voor meer informatie kijk op www.texelhopper.nl.

Het dichtstbijzijnde treinstation is Den Helder. Het kost u 1 uur en 40 minuten om er vanaf Schiphol te komen met de trein.

Prins Hendrik Hotel & Bungalowpark Texel
×

We zien u graag terug! Schrijf u in voor de nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gebracht van onze exclusieve aanbiedingen en nieuws over onze verbouwing.