HOTEL AAN WADDENZEE

 • Laagste prijs garantie
 • Geen credit card nodig
 • Meest volledige aanbod
 • Unieke arrangementen

HOTEL AAN DE WADDENZEE 

Ontdek de rust en schoonheid van de Nederlandse Waddenzee tijdens een verblijf bij Hotel Prins Hendrik. Gelegen op slechts een steenworp afstand van de zee, biedt ons hotel de ideale uitvalsbasis om te genieten van alles wat dit unieke gebied te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen weekendje weg, een romantische vakantie of een actieve vakantie in de natuur, ons hotel aan de Waddenzee is de perfecte plek om te verblijven.

DE WADDENZEE

De Waddenzee in Nederland is een uniek en fascinerend natuurgebied met een rijke biodiversiteit en cultureel erfgoed dat zeker een bezoek waard is. Het natuurgebied is gelegen aan de noordelijke kust van Nederland. Het gebied strekt zich uit over een lengte van ongeveer 240 kilometer en omvat een uniek landschap van zandbanken, slikken en schorren, die voortdurend worden beïnvloed door het ritme van eb en vloed. Tevens is het gebied een belangrijke broedplaats en overwinteringsgebied voor talloze vogelsoorten, waaronder sterns, kieviten en wulpen. Daarnaast is het ook een belangrijk leefgebied voor zeehonden, die zich graag op de zandbanken en stranden ophouden.

De Waddenzee, het mooiste natuurgebied van ons land. Ontdek de prachtige routes die je kunt afleggen op de Waddeneilanden en de Waddenkust, luister naar de mooiste verhalen en beleef avonturen op vele locaties. Het waddengebied biedt je de mooiste plek om vakantie te vieren.

Unesco Werelfderfgoed de Wadden. Natuurgebieden Utopia en krekengebied De Schorren, waar de mooiste vogelsoorten neerstrijken in de veilige luwte van het eiland. En dan is er nog De Bol. Een waterrijk en ruig gebied dat de malende molen omringt.

Of het nu zomer, herfst, winter of voorjaar is: vogels kijken bij de Waddenzee kunt u het hele jaar doen. Het leuke van vogels kijken op Texel is:

 • Het kan ongestraft. De vogels interesseert het ogenschijnlijk niets dat u hun privacy aan alle kanten staat te schenden. Vogels zijn eigenlijk heel makkelijke dieren.
 • U hoeft er geen professional voor te zijn, u heeft hooguit geduld nodig. En een verrekijker.
 • Vogels zijn overal. De vogelwerkgroep heeft 48 plekken op het eiland in kaart gebracht in Google Maps en bij deze plaatsen vermeld welke vogels u er kunt vinden. Ook buiten deze plekken ziet u ze overal. Bonte spechten in achtertuinen en een sperwer in de dennenbomen langs een wandelpad. Op Texel staan we op vogelgebied nergens meer van te kijken.

Lees hier alles over vogels kijken op Texel en zie direct het Google Maps overzicht met daarin de route naar de beste vogelkijkplekken.

ONTDEK HOTEL PRINS HENDRIK

Op zoek naar een hotel of huisje voor je fietsvakantie op de Waddeneilanden? Bij Prins Hendrik proef en ervaar je het eilandleven. Geluiden van sternen, scholeksters en kiekendieven. De geur van de Waddenzee, die op nog geen twintig meter achter de groene dijk haar golven voor zich uitrolt. De malende wieken van de molen die in stilte het overtollige water de polder uitjaagt. Word wakker bij het geluid van vogels en kabbelend zeewater. Op een plek waar de zee je bijna omarmt.

ONZE HOTELKAMERS

Ontdek de charme van ons intieme hotel met 24 kamers, waar persoonlijke aandacht en gastvrijheid centraal staan. Van een doorkijk naar de Waddendijk waarachter ’s ochtends de zon opkomt, tot de uitgestrekt, ruige polder, Prins Hendrik is het ideale hotel aan de Waddenzee.

RESTAURANT

Ons restaurant is de plek waar u kunt genieten van lokaal eten en drinken, of u nu opzoek bent naar een romantisch diner of etentje voor de hele familie. U bent welkom voor het ontbijt, de lunch of een Texels biertje in de middag. ’s Avonds verrassen wij u met een smaakvol diner.

BUNGALOWPARK

Naast de 24 hotelkamers biedt Prins Hendrik ook een prachtig bungalowpark. Een huisje huren op Texel is de perfecte manier om te genieten van de prachtige natuur, de frisse zeelucht en de rustige sfeer van het mooie eiland.

ARRANGEMENT WADDENEILANDEN

Een arrangement op Texel biedt de perfecte combinatie van ontspanning en activiteit op dit prachtige eiland. Of u nu wilt genieten van lange strandwandelingen, de unieke flora en fauna wilt ontdekken, of gewoon wilt ontspannen in de rustige omgeving, Texel heeft voor ieder wat wils. Van een romantisch weekendje weg tot een gezellig familievakantie, de arrangementen bij Hotel Prins Hendrik bieden tal van mogelijkheden om te genieten van natuur, cultuur en de culinaire hoogstandjes van dit eiland.

Kom en ontdek Texel met ons!

VEEL GESTELDE VRAGEN

Prins Hendrik Hotel Texel ligt op één van de mooiste locaties van Texel: achter de Waddendijk en omringd door drie natuurgebieden. Ook de dorpen De Cocksdorp, Oudeschild en Oosterend liggen praktisch om de hoek.

Prins Hendrik Hotel Texel is zeer gunstig gelegen met name voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Texel is niet groot, dus vrijwel alles is dichtbij.

De tien dingen die je op Texel gedaan of gezien moet hebben volgens ons:

 • Geniet op diverse manieren van onze witte stranden.
 • Bezoek de vuurtoren.
 • Het unieke natuurgebied de Slufter.
 • Onze pittoreske dorpjes.
 • Wees lekker actief: wandel, fiets, surf, sup
 • Neem een kijkje in Museum Kaap Skil
 • Maak het mee in Ecomare: Zeehonden voeren.
 • Hardlopen of wandelen langs de kust.
 • Neem een biertje bij één van onze brouwerijen.
 • Of knuffel een schaap. Echt leuk!

Prins Hendrik Hotel Texel ligt op nog geen 200 meter van het Wad. Het dichtstbijzijnde Noordzeestrand ligt op circa 8 km van het hotel.

Parkeren bij Prins Hendrik Hotel Texel is gratis. Er is voldoende parkeergelegenheid. Reserveren is dus niet nodig.

Prins Hendrik Hotel Texel heeft oplaadpunten voor elektrische voertuigen.

Prins Hendrik Hotel Texel is makkelijk met het openbaar veervoer te bereiken middels de zogenaamde Texelhopper busjes. Voor meer informatie kijk op www.texelhopper.nl.

Het dichtstbijzijnde treinstation is Den Helder. Het kost u 1 uur en 40 minuten om er vanaf Schiphol te komen met de trein.

Prins Hendrik Hotel & Bungalowpark Texel
×

We zien u graag terug! Schrijf u in voor de nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gebracht van onze exclusieve aanbiedingen en nieuws over onze verbouwing.