• Duinlandschap Texel

 WEEKENDJE WEG TEXEL

  • Laagste prijs garantie
  • Geen credit card nodig
  • Meest volledige aanbod
  • Unieke arrangementen
Vuurtoren Texel

EEN WEEKENDJE WEG NAAR TEXEL

Verwen jezelf met een onvergetelijk weekendje weg naar Texel, het betoverende Waddeneiland dat voor elke reiziger iets te bieden heeft.

Begin je ochtend met een verkwikkende wandeling door de schilderachtige straatjes van Oosterend. Geniet van de lokale sfeer terwijl je langs historische huisjes en gezellige boetiekjes slentert. De omliggende natuur biedt een schat aan mogelijkheden. Huur een fiets en verken de uitgestrekte duinen, of maak een ontspannen wandeling langs de serene stranden. Het natuurgebied “De Bollekamer” is een must-visit, met zijn diverse vogelsoorten en unieke flora, ideaal voor vogelspotten.

Proef de authentieke Texelse keuken in de lokale eetgelegenheden van Oosterend, of geniet van het heerlijke tuinterras van Floris restaurant voor een lekker kopje koffie met gebak, cocktails of wat heerlijke bites.

Een nachtje Texel is het ideale uitje voor jouw weekendje weg. Combineer jouw lang weekend Texel met een overnachting bij hotel Prins Hendrik Texel.

ONTDEK HOTEL PRINS HENDRIK

Op zoek naar een hotel of huisje voor je last minute vakantie naar Texel? Bij Prins Hendrik proef en ervaar je het eilandleven. Geluiden van sternen, scholeksters en kiekendieven. De geur van de Waddenzee, die op nog geen twintig meter achter de groene dijk haar golven voor zich uitrolt. De malende wieken van de molen die in stilte het overtollige water de polder uitjaagt. Word wakker bij het geluid van vogels en kabbelend zeewater. Op een plek waar de zee je bijna omarmt.

ONZE HOTELKAMERS

Hotel Prins Hendrik telt 24 hotelkamers, die erg geschikt zijn voor een last minute vakantie naar Texel. Van een doorkijk naar de Waddendijk waarachter ‘s ochtends de zon opkomt, tot de uitgestrekte, ruige polder.

2 persoonstafels met gele stoelen Restaurant Floris Texel

FLORIS RESTAURANT

Ons restaurant is de plek waar u kunt proeven van lokaal eten en drinken. U bent welkom voor het ontbijt, de lunch of een Texels biertje in de middag. ’s Avonds verrassen wij u met een smaakvol diner.

BUNGALOWPARK

Naast de 24 hotelkamers biedt Prins Hendrik ook een prachtig bungalowpark. Dus mocht u liever met het hele gezin last minute naar Texel gaan voor een vakantie, dan zijn onze bungalows precies wat u zoekt.

TEXEL

Ontdek wat er allemaal te beleven valt tijdens een last minute vakantie op Texel

Of het nu zomer, herfst, winter of voorjaar is: vogels kijken op Texel kunt u het hele jaar doen. Het leuke van vogels kijken op ‘ons’ eiland is:

  • Het kan ongestraft. De vogels interesseert het ogenschijnlijk niets dat u hun privacy aan alle kanten staat te schenden. Vogels zijn eigenlijk heel makkelijke dieren.
  • U hoeft er geen professional voor te zijn, u heeft hooguit geduld nodig. En een verrekijker.
  • Vogels zijn overal. De vogelwerkgroep heeft 48 plekken op het eiland in kaart gebracht in Google Maps en bij deze plaatsen vermeld welke vogels u er kunt vinden. Ook buiten deze plekken ziet u ze overal. Bonte spechten in achtertuinen en een sperwer in de dennenbomen langs een wandelpad. Op Texel staan we op vogelgebied nergens meer van te kijken.

Veel mensen vinden Oosterend het mooiste dorp van Texel. Schilderachtige straatjes met oude geveltjes omringen de middeleeuwse Maartenskerk. Enkele winkels, restaurants en een café zorgen voor wat gezellige reuring in het dorp, dat circa 1300 inwoners telt. Oosterend ligt vlakbij de Waddenzee.

Unesco Werelfderfgoed de Wadden. Natuurgebieden Utopia en krekengebied De Schorren, waar de mooiste vogelsoorten neerstrijken in de veilige luwte van het eiland. En dan is er nog De Bol. Een waterrijk en ruig gebied dat de malende molen omringt.

Prins Hendrik Hotel & Bungalowpark Texel
×

We zien u graag terug! Schrijf u in voor de nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gebracht van onze exclusieve aanbiedingen en nieuws over onze verbouwing.