OVER HOTEL PRINS HENDRIK TEXEL

Op een steenworp afstand van de Waddenzee

Sfeer van een jachthuis

De aanblik van het hotel heeft de sfeer van een jachthuis. Stijlvol, aangenaam, uitnodigend. Hotel Prins Hendrik staat op één van de mooiste locaties van Texel: op een steenworp afstand van de Waddenzee en omringd door drie natuurgebieden.

ETEN EN DRINKEN

Ons restaurant is de plek waar u kunt proeven van lokaal eten en drinken. Eitjes van de boer en verse sapjes bij het ontbijt. Een Texels biertje in de middag. Smaakvol dineren bij een licht roze kleurende avondlucht.

Ons hotel en bungalowpark ligt tussen de dorpen Oudeschild en De Cockdsdorp in. Wilt u het eilandgevoel écht ervaren? Dan is het buitendijkse fietspad dat u in beide richtingen kunt befietsen, een betoverende ervaring. Dankzij het uitzicht op de nagenoeg vlakke Waddenzee, mooie strandjes en tientallen vogelsoorten die het eiland vaak gebruiken als broedplaats of winters toevluchtoord.

Ingeborg & Ernst

Het spannende verhaal over Hotel en Bungalowpark Prins Hendrik begint in 1876. Met de bouw van een afsluitdijk verdwijnt de woeste inham van de Waddenzee, die als een lelijke scheur tussen het oude land van Texel en de polders Eierland en De Eendracht ligt.

De inpolderaars verheugen zich handenwringend op alle agrarische mogelijkheden die er in het verschiet liggen. Het loopt anders.

Prins Hendrik Hotel & Bungalowpark Texel
×