FIETSARRANGEMENT WADDENEILANDEN

 • Laagste prijs garantie
 • Geen credit card nodig
 • Meest volledige aanbod
 • Unieke arrangementen
Fietsvakantie op Texel

FIETSARRANGEMENT WADDENEILANDEN

Toe aan een actief weekendje weg? Kom fietsen op het prachtige Texel! Met meer dan 140 km fietspad is dit eiland een geweldige plek om per fiets te ontdekken. Fiets door het Nationale Park, naar de Vuurtoren of gewoon rond het eiland.

ONTDEK HOTEL PRINS HENDRIK

Op zoek naar een hotel of huisje voor je fietsvakantie op de Waddeneilanden? Bij Prins Hendrik proef en ervaar je het eilandleven. Geluiden van sternen, scholeksters en kiekendieven. De geur van de Waddenzee, die op nog geen twintig meter achter de groene dijk haar golven voor zich uitrolt. De malende wieken van de molen die in stilte het overtollige water de polder uitjaagt. Word wakker bij het geluid van vogels en kabbelend zeewater. Op een plek waar de zee je bijna omarmt.

ONZE HOTELKAMERS

Hotel Prins Hendrik telt 24 hotelkamers, die erg geschikt zijn voor een last minute vakantie naar Texel. Van een doorkijk naar de Waddendijk waarachter ‘s ochtends de zon opkomt, tot de uitgestrekte, ruige polder.

RESTAURANT

Ons restaurant is de plek waar u kunt proeven van lokaal eten en drinken. U bent welkom voor het ontbijt, de lunch of een Texels biertje in de middag. ’s Avonds verrassen wij u met een smaakvol diner.

BUNGALOWPARK

Naast de 24 hotelkamers biedt Prins Hendrik ook een prachtig bungalowpark. Dus mocht u liever met het hele gezin last minute naar Texel gaan voor een vakantie, dan zijn onze bungalows precies wat u zoekt.

TEXEL

Ontdek wat er allemaal te beleven valt tijdens een fietsvakantie op Texel

Fietsen is voor veel Nederlanders een favoriete activiteit. Ben jij ook zo gek op fietsen? Dan is een weekendje op Texel een uitstekend idee! Hier kun je heerlijk ontspannen genieten op de fiets. Texel is namelijk het fietseiland bij uitstek. Met ruim 140 kilometer aan fietspaden kom je langs duin, bos en strand. Ontdek de ongerepte natuur. Rustgevend alleen of met de hele familie.

Unesco Werelfderfgoed de Wadden. Natuurgebieden Utopia en krekengebied De Schorren, waar de mooiste vogelsoorten neerstrijken in de veilige luwte van het eiland. En dan is er nog De Bol. Een waterrijk en ruig gebied dat de malende molen omringt.

Ga al fietsend naar Oosterend, het mooiste dorp van Texel. Schilderachtige straatjes met oude geveltjes omringen de middeleeuwse Maartenskerk. Enkele winkels, restaurants en een café zorgen voor wat gezellige reuring in het dorp, dat circa 1300 inwoners telt. Oosterend ligt vlakbij de Waddenzee.

FIETS & WANDEL ERVARING

Klaar voor een heerlijk weekendje fietsen op Texel? Maak er een extra aangenaam weekend van met een fietsarrangement bij Prins Hendrik, inclusief:

 • Tweemaal een driegangen menu in ons restaurant
 • Fiets gedurende het gehele verblijf (geen e-bike)
 • Plattegrond met fiets- & wandelroutes
 • Koffie/thee met Texelse appeltaart

Speciale online prijs: € 77,50 per persoon

VEEL GESTELDE VRAGEN

Prins Hendrik Hotel Texel ligt op één van de mooiste locaties van Texel: achter de Waddendijk en omringd door drie natuurgebieden. Ook de dorpen De Cocksdorp, Oudeschild en Oosterend liggen praktisch om de hoek.

Prins Hendrik Hotel Texel is zeer gunstig gelegen met name voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Texel is niet groot, dus vrijwel alles is dichtbij.

De tien dingen die je op Texel gedaan of gezien moet hebben volgens ons:

 • Geniet op diverse manieren van onze witte stranden.
 • Bezoek de vuurtoren.
 • Het unieke natuurgebied de Slufter.
 • Onze pittoreske dorpjes.
 • Wees lekker actief: wandel, fiets, surf, sup
 • Neem een kijkje in Museum Kaap Skil
 • Maak het mee in Ecomare: Zeehonden voeren.
 • Hardlopen of wandelen langs de kust.
 • Neem een biertje bij één van onze brouwerijen.
 • Of knuffel een schaap. Echt leuk!

Prins Hendrik Hotel Texel ligt op nog geen 200 meter van het Wad. Het dichtstbijzijnde Noordzeestrand ligt op circa 8 km van het hotel.

Parkeren bij Prins Hendrik Hotel Texel is gratis. Er is voldoende parkeergelegenheid. Reserveren is dus niet nodig.

Prins Hendrik Hotel Texel heeft oplaadpunten voor elektrische voertuigen.

Prins Hendrik Hotel Texel is makkelijk met het openbaar veervoer te bereiken middels de zogenaamde Texelhopper busjes. Voor meer informatie kijk op www.texelhopper.nl.

Het dichtstbijzijnde treinstation is Den Helder. Het kost u 1 uur en 40 minuten om er vanaf Schiphol te komen met de trein.

Prins Hendrik Hotel & Bungalowpark Texel
×

We zien u graag terug! Schrijf u in voor de nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gebracht van onze exclusieve aanbiedingen en nieuws over onze verbouwing.