LOCATIE VAN PRINS HENDRIK TEXEL

Gelegen in Oosterend, het mooiste dorp van Texel

KAART EN ROUTE

Prins Hendrik ligt in polder Het Noorden, aan de noordoostkant van Texel. Een plek die voor 1876 nog het domein was van het woeste zeewater.

TEXELSE POLDER HET NOORDEN

Unesco Werelfderfgoed de Wadden. Natuurgebieden Utopia en krekengebied De Schorren, waar de mooiste vogelsoorten neerstrijken in de veilige luwte van het eiland. En dan is er nog De Bol. Een waterrijk en ruig gebied dat de malende molen omringt.

VOGELS KIJKEN OP TEXEL

Of het nu zomer, herfst, winter of voorjaar is: vogels kijken op Texel kunt u het hele jaar doen. Het leuke van vogels kijken op ‘ons’ eiland is:

  • Het kan ongestraft. De vogels interesseert het ogenschijnlijk niets dat u hun privacy aan alle kanten staat te schenden. Vogels zijn eigenlijk heel makkelijke dieren.
  • U hoeft er geen professional voor te zijn, u heeft hooguit geduld nodig. En een verrekijker.
  • Vogels zijn overal. De vogelwerkgroep heeft 48 plekken op het eiland in kaart gebracht in Google Maps en bij deze plaatsen vermeld welke vogels u er kunt vinden. Ook buiten deze plekken ziet u ze overal. Bonte spechten in achtertuinen en een sperwer in de dennenbomen langs een wandelpad. Op Texel staan we op vogelgebied nergens meer van te kijken.

Lees hier alles over vogels kijken op Texel en zie direct het Google Maps overzicht met daarin de route naar de beste vogelkijkplekken.

OOSTEREND

Veel mensen vinden Oosterend het mooiste dorp van Texel. Schilderachtige straatjes met oude geveltjes omringen de middeleeuwse Maartenskerk. Enkele winkels, restaurants en een café zorgen voor wat gezellige reuring in het dorp, dat circa 1300 inwoners telt. Oosterend ligt vlakbij de Waddenzee.

Prins Hendrik Hotel & Bungalowpark Texel
×