LOCATIE VAN PRINS HENDRIK TEXEL

Gelegen vlak bij Oosterend, het mooiste dorp van Texel

KAART EN ROUTE

Prins Hendrik ligt in polder Het Noorden, aan de noordoostkant van Texel. Een plek die voor 1876 nog het domein was van het woeste zeewater.

TEXELSE POLDER HET NOORDEN

Unesco Werelfderfgoed de Wadden. Natuurgebieden Utopia en krekengebied De Schorren, waar de mooiste vogelsoorten neerstrijken in de veilige luwte van het eiland. En dan is er nog De Bol. Een waterrijk en ruig gebied dat de malende molen omringt.

VOGELS KIJKEN OP TEXEL

Of het nu zomer, herfst, winter of voorjaar is: vogels kijken op Texel kunt u het hele jaar doen. Het leuke van vogels kijken op ‘ons’ eiland is:

 • Het kan ongestraft. De vogels interesseert het ogenschijnlijk niets dat u hun privacy aan alle kanten staat te schenden. Vogels zijn eigenlijk heel makkelijke dieren.
 • U hoeft er geen professional voor te zijn, u heeft hooguit geduld nodig. En een verrekijker.
 • Vogels zijn overal. De vogelwerkgroep heeft 48 plekken op het eiland in kaart gebracht in Google Maps en bij deze plaatsen vermeld welke vogels u er kunt vinden. Ook buiten deze plekken ziet u ze overal. Bonte spechten in achtertuinen en een sperwer in de dennenbomen langs een wandelpad. Op Texel staan we op vogelgebied nergens meer van te kijken.

Lees hier alles over vogels kijken op Texel en zie direct het Google Maps overzicht met daarin de route naar de beste vogelkijkplekken.

OOSTEREND

Veel mensen vinden Oosterend het mooiste dorp van Texel. Schilderachtige straatjes met oude geveltjes omringen de middeleeuwse Maartenskerk. Enkele winkels, restaurants en een café zorgen voor wat gezellige reuring in het dorp, dat circa 1300 inwoners telt. Oosterend ligt vlakbij de Waddenzee.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Prins Hendrik Hotel Texel ligt op één van de mooiste locaties van Texel: achter de Waddendijk en omringd door drie natuurgebieden. Ook de dorpen De Cocksdorp, Oudeschild en Oosterend liggen praktisch om de hoek.

Prins Hendrik Hotel Texel is zeer gunstig gelegen met name voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Texel is niet groot, dus vrijwel alles is dichtbij.

De tien dingen die je op Texel gedaan of gezien moet hebben volgens ons:

 • Geniet op diverse manieren van onze witte stranden.
 • Bezoek de vuurtoren.
 • Het unieke natuurgebied de Slufter.
 • Onze pittoreske dorpjes.
 • Wees lekker actief: wandel, fiets, surf, sup
 • Neem een kijkje in Museum Kaap Skil
 • Maak het mee in Ecomare: Zeehonden voeren.
 • Hardlopen of wandelen langs de kust.
 • Neem een biertje bij één van onze brouwerijen.
 • Of knuffel een schaap. Echt leuk!

Prins Hendrik Hotel Texel ligt op nog geen 200 meter van het Wad. Het dichtstbijzijnde Noordzeestrand ligt op circa 8 km van het hotel.

Parkeren bij Prins Hendrik Hotel Texel is gratis. Er is voldoende parkeergelegenheid. Reserveren is dus niet nodig.

Prins Hendrik Hotel Texel heeft oplaadpunten voor elektrische voertuigen.

Prins Hendrik Hotel Texel is makkelijk met het openbaar veervoer te bereiken middels de zogenaamde Texelhopper busjes. Voor meer informatie kijk op www.texelhopper.nl.

Het dichtstbijzijnde treinstation is Den Helder. Het kost u 1 uur en 40 minuten om er vanaf Schiphol te komen met de trein.

Prins Hendrik Hotel & Bungalowpark Texel
×

We zien u graag terug! Schrijf u in voor de nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gebracht van onze exclusieve aanbiedingen en nieuws over onze verbouwing.