ONS RESTAURANT OP TEXEL

Ons restaurant is de plek waar u kunt proeven van lokaal eten en drinken. Eitjes van de boer en verse sapjes bij het ontbijt. Een Texels biertje in de middag. Smaakvol dineren bij een licht roze kleurende avondlucht.

“Verse lokale producten”

Terwijl u rustig uw koffie drinkt en een eitje tikt, wordt de wereld rondom Prins Hendrik wakker. Op het ontbijtbuffet staan zoveel mogelijk verse, lokale producten. Geniet van zelfgemaakte jam, yoghurt, muesli en Texels brood.

Bij kouder weer brandt de haard en nodigen de grote, robuuste tafel en luxe fauteuils u uit om binnen te blijven, te lezen en te genieten van de wind die rond het hotel giert.

Laat Texel zich van haar warmste kant zien? Dan is ons terras op het zuiden een heerlijke plek om bij te komen van een wandeling of fietstocht.

Ons hotel is jaarrond in trek. Boek nu een kamer in Hotel Prins Hendrik en verzeker uzelf van een heerlijke tijd op Texel.

ONS MENU

Voorgerechten

Soep van de chef 5,50
Wisselende huisgemaakte soep

No zalmtartaar (veg.) 7,50
Tartaar van gerookte wortel, met rode linzen en dille

Lam  8,50
Huisgemaakte gehaktballetjes van Texels lam met pompoencompote, kaas en speksaus

Kabeljauw 9,25
Gebakken kabeljauw geserveerd met wortelmousseline, panna cotta van knolselderij
en hazelnootvinaigrette 

Texelse carpaccio 10,00
Carpaccio van Texels rund geserveerd met huisgemaakte walnotenpesto

Hoofdgerechten

Lam 18,50
Texels lamsstoofpotje geserveerd met seizoensgroenten en aardappel

Halve kip van ’t spit 17,50
Halve kip van ’t spit geserveerd met coleslaw en frites

Schelvis 18,50
Schelvis geserveerd met rodekoolpuree, gekarameliseerde rode kool en gepofte zwarte rijst

Texels rund 20,50
Picanha steak geserveerd met cranberry-barbecuesaus

Jalfrezi met groente (veg.) 16,00
Indiase curry met groenten geserveerd met rijst, naanbrood en mangochutney

Geitenkaas & pompoen 14,50
Maaltijdsalade met gegrilde pompoen en geitenkaas van De Bokkesprong

Chef special
Wisselend gerecht van de chef

Desserts

Cheesecake 7,50
Huisgemaakte cheesecake met fruitcoulis

Eton Mess 7,00
Lekker rommeltje met bitterkoekjes, room en meringue

Wentelteefjes 8,00
Wentelteefjes met vanilleparfait en crème Anglaise

Kaas 10,25
Kaasplankje met Texelse en “overkantse” kazen

Lunch

Ambachtelijk zuurdesembrood met

Eiersalade; huisgemaakte salade met ei en rode ui
Gezond; met kaas, ham, tomaat, komkommer, sla en ei
Oude kaas
Jong belegen kaas
Texels lamsham van vakslager Peter Haker

Specials

Uitsmijter ham en/of kaas
Uitsmijter Prins Hendrik: ham, kaas, spek en tomaat
Twee ambachtelijke rundvleeskroketten met brood
Hamburger van 100% TX rund met cheddar, bacon, zoetzuur, gebakken ui, tomaat, sla en frites
Maaltijdsalade Texelse lamsham, feta, cherrytomaatjes en frambozenvinaigrette
Carpaccio van Texels rund, geserveerd met notenmayonaise, oude kaas en ui
Soep van de chef

Tosti’s

Klassieke tosti ham/kaas met ketchup
Spaanse tosti kaas/salami/rode ui met chilisaus

Gebak en desserts

Huisgemaakte cheesecake met fruit coulis en slagroom
Texels appelgebak met slagroom

Reserveringsaanvraag

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Uw aanvraag is pas definitief indien u van ons een bevestiging ontvangt. Tot 24 uur van te voren is online aanvraag mogelijk. Aanvragen binnen 24 uur alleen telefonisch 0222-363020

  • OPENINGSTIJDEN

    Dagelijks vanaf 08:00 uur

  • ADRES

    Stuifweg 13
    1794 HA Oosterend
    Nederland, Texel

Mooie gerechten met goede ingrediënten
Je proeft de aandacht die er besteed is aan het eten. Het zijn heerlijke gerechten met goede ingrediënten. Heerlijk gegeten.
Patrick D - Leiden

Heerlijk gegeten in een rustige ambiance.

Hein R.
Prins Hendrik Hotel & Bungalowpark Texel