ONS RESTAURANT OP TEXEL

Ons restaurant is de plek waar u kunt proeven van lokaal eten en drinken. Eitjes van de boer en verse sapjes bij het ontbijt. Een Texels biertje in de middag. Smaakvol dineren bij een licht roze kleurende avondlucht.

“Verse lokale producten”

Terwijl u rustig uw koffie drinkt en een eitje tikt, wordt de wereld rondom Prins Hendrik wakker. Op het ontbijtbuffet staan zoveel mogelijk verse, lokale producten. Geniet van zelfgemaakte jam, yoghurt, muesli en Texels brood.

Bij kouder weer brandt de haard en nodigen de grote, robuuste tafel en luxe fauteuils u uit om binnen te blijven, te lezen en te genieten van de wind die rond het hotel giert.

Laat Texel zich van haar warmste kant zien? Dan is ons terras op het zuiden een heerlijke plek om bij te komen van een wandeling of fietstocht.

Ons hotel is jaarrond in trek. Boek nu een kamer in Hotel Prins Hendrik en verzeker uzelf van een heerlijke tijd op Texel.

ONS MENU

Voorgerechten

Soep van de chef 6,00
Wisselende huisgemaakte soep

No zalmtartaar (veg.) 8,00
Tartaar van gerookte wortel, met rode linzen en dille

 Vitello tonnato 9,75
Vitello tonnato van Texelse lamsham geserveerd met tonijnmayonaise

Sushi 10,00
Open sushi met zalm, kokkels en garnalen

Texelse carpaccio 11,00
Carpaccio van Texels rund geserveerd met truffelmayonaise

Hoofdgerechten

Lam 19,50
Rendang gemaakt van Texels lam geserveerd met rijst, sajoer boontjes, zoetzuur en kroepoek

Halve kip van ’t spit 18,50
Halve kip van ’t spit geserveerd met coleslaw en frites

 Kabeljauw 19,50
Kabeljauw geserveerd met courgette en bloody mary saus

Texels rund 21,50
Flat iron steak met rozemarijnjus, aardappeltjes en seizoengroentes

Wellington (veg.) 17,00
Vegetarische variant van de wellington met rode biet en champignons

Gerookte biet & rabarber (veg.) 15,50
Maaltijdsalade met gerookte bietjes, bietenroomkaas, quinoa en rabarber

Chef special
Wisselend gerecht van de chef

Desserts

Cheesecake 8,00
Huisgemaakte cheesecake met fruitcoulis

Millefeuille 8,00
Millefeuille met aardbeienmousse en Texelse aardbeien

Ananas 8,50
Carpaccio van ananas geserveerd met kokosrijst

Kaas 10,75
Kaasplankje met Texelse en “overkantse” kazen

Lunch

Ambachtelijk zuurdesembrood met

Eiersalade; huisgemaakte salade met ei en rode ui
Gezond; met kaas, ham, tomaat, komkommer, sla en ei
Oude kaas
Jong belegen kaas
Texels lamsham van Peter Haker, kruidenkaas en cranberrycompote
Avocado, spiegelei en chilivlokken
Croissant met jam en roomboter

Specials

Uitsmijter ham en/of kaas
Uitsmijter Prins Hendrik: ham, kaas, spek en tomaat
Twee ambachtelijke rundvleeskroketten met brood
Maaltijdsalade met gerookte bietjes,bietenroomkaas, quinoa en rabarber
Carpaccio van Texels rund met truffelmayonaise, oude kaas en ui
Soep van de chef
Pannenkoek naturel
Pannenkoek met spek en kaas
Kwark met granola en vers fruit

Tosti’s

Klassieke tosti ham/kaas met ketchup
Tosti met geitenkaas, portobello en sjalotten
Vegan tosti met linzen dahl, kokos en gember
Quesadillas met cheddar, bosui, koriander en rode peper

Gebak en desserts

Huisgemaakte cheesecake met fruitcoulis
Appelgebak met slagroom
Dame blanche; vannille-ijs, chocoladesaus en slagroom

Reserveringsaanvraag

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Uw aanvraag is pas definitief indien u van ons een bevestiging ontvangt. Tot 24 uur van te voren is online aanvraag mogelijk. Aanvragen binnen 24 uur alleen telefonisch 0222-363020

Mooie gerechten met goede ingrediënten
Je proeft de aandacht die er besteed is aan het eten. Het zijn heerlijke gerechten met goede ingrediënten. Heerlijk gegeten.
Patrick D - Leiden

Heerlijk gegeten in een rustige ambiance.

Hein R.
Prins Hendrik Hotel & Bungalowpark Texel
×