ONS RESTAURANT OP TEXEL
Ons restaurant is de plek waar u kunt proeven van lokaal eten en drinken. Eitjes van de boer en verse sapjes bij het ontbijt. Een Texels biertje in de middag. Smaakvol dineren bij een licht roze kleurende avondlucht.
“Verse lokale producten”
Terwijl u rustig uw koffie drinkt en een eitje tikt, wordt de wereld rondom Prins Hendrik wakker. Op het ontbijtbuffet staan zoveel mogelijk verse, lokale producten. Geniet van zelfgemaakte jam, yoghurt, muesli en Texels brood.
Bij kouder weer brandt de haard en nodigen de grote, robuuste tafel en luxe fauteuils u uit om binnen te blijven, te lezen en te genieten van de wind die rond het hotel giert.
Laat Texel zich van haar warmste kant zien? Dan is ons terras op het zuiden een heerlijke plek om bij te komen van een wandeling of fietstocht.
Ons hotel is jaarrond in trek. Boek nu een kamer in Hotel Prins Hendrik en verzeker uzelf van een heerlijke tijd op Texel.
MISSET HORECA TERRAS TOP 100
Prins Hendrik Hotel & Bungalowpark Texel is verkozen tot nummer 20 in de Misset Horeca Terras Top 100.
ONS MENU
VOORGERECHTEN
Soep van de chef 6,00
Wisselende huisgemaakte soep
Watermeloen 9,50
Sashimi van watermeloen met sojasaus en gazpacho van wasabi en komkommer
Dutch Yellowtail 13,50
Gepekelde Dutch yellowtail met zeewier en sesamdressing
Dumpling lam 11,00
Sechuan style dumplings met Texels lam en chili-olie
Texelse carpaccio 12,00
Carpaccio van Texels rund geserveerd met ponzu en Texelse oude kaas
HOOFDGERECHTEN
Texels rund 23,50
Runderbavette met beukenzwammenjus, aardappelgarnituur en seizoengroentes
Lam 21,50
Rendang gemaakt van Texels lam geserveerd met rijst, sajoer boontjes, zoetzuur en kroepoek
TXL Burger 19,00
Burger van 100% Texels rund met bacon, cheddar, rode uienchutney,
tomaat, gerookte knoflook-mayonaise, zoetzuur en frites
Beyond Burger 19,00
Vegetarische burger met cheddar, rode uienchutney,
tomaat, gerookte knoflook-mayonaise, zoetzuur en frites
Makreel 22,50
Een gevlinderde makreel geserveerd met frites en salade
Roodbaars 23,50
Roodbaarsfilet met schuim van krabbenbisque, aardappelgarnituur en seizoengroentes
Bloemkool (vegan) 18,00
Bloemkoolsteak met harrissahummus en linzen
Gerookte biet & rabarber (veg.) 15,50
Maaltijdsalade met gerookte bietjes, bietenroomkaas, quinoa en rabarber
Chef special
Wisselend gerecht van de chef
DESSERTS
Cheesecake 8,00
Huisgemaakte cheesecake met fruitcoulis
Chocolade 9,50
Ultiem geluk voor de chocoladeliefhebbers
Aardbeien 9,50
Bros van witte chocolade, aardbei en schuim van geitenkaas
Kaas 12,50
Kaasplankje met Texelse en “overkantse” kazen

Het keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied. Waddengoud geeft u de garantie dat de producten uit dit gebied afkomstig zijn en op een duurzame wijze zijn gemaakt. Restaurant Prins Hendrik is Waddengoud gecertificeerd.