ONS RESTAURANT OP TEXEL

Ons restaurant is de plek waar u kunt proeven van lokaal eten en drinken. Eitjes van de boer en verse sapjes bij het ontbijt. Een Texels biertje in de middag. Smaakvol dineren bij een licht roze kleurende avondlucht.

“Verse lokale producten”

Terwijl u rustig uw koffie drinkt en een eitje tikt, wordt de wereld rondom Prins Hendrik wakker. Op het ontbijtbuffet staan zoveel mogelijk verse, lokale producten. Geniet van zelfgemaakte jam, yoghurt, muesli en Texels brood.

Bij kouder weer brandt de haard en nodigen de grote, robuuste tafel en luxe fauteuils u uit om binnen te blijven, te lezen en te genieten van de wind die rond het hotel giert.

Laat Texel zich van haar warmste kant zien? Dan is ons terras op het zuiden een heerlijke plek om bij te komen van een wandeling of fietstocht.

Ons hotel is jaarrond in trek. Boek nu een kamer in Hotel Prins Hendrik en verzeker uzelf van een heerlijke tijd op Texel.

ONS MENU

Soep van de chef
Wisselende huisgemaakte soep

Groente carpaccio (veg.)
Groente carpaccio met granaatappel, boerenyoghurt en olijfolie

Vitello tonnato
Vitello tonnato van Texelse lamsham geserveerd met tonijnmayonaise

Ceviche
Ceviche van makreel met gin-tonic mayonaise en schuim van komkommer

Texelse carpaccio
Carpaccio van Texels rund geserveerd met rucolapesto

Texels rund
Runderbavette met tiger bite sauce, aardappelgarnituur en seizoengroentes

Barbacao Texels lam
Traditioneel Mexicaans slowfood gerecht met ons eigen lamsvlees

TXL Burger
Burger van 100% Texels rund met bacon, cheddar, gebakken ui, gepekelde jalapeño, tomaat, sla en frites

Harder
Harderfilet uit de waddenzee geserveerd met verjus, aardappelgarnituur en seizoengroentes

Zeebaars
Hele zeebaars uit de oven geserveerd met frites en salade

Dry aged biet rossini (veg.)
21 dagen gerijpte biet met vegan foie gras en truffelsau

Ceasar salade (veg.)
Vegetarische variant van de Ceasar salade geserveerd met brood en smeersels

Chef special
Wisselend gerecht van de chef

Cheesecake
Huisgemaakte cheesecake met fruitcoulis

Crêpes
Specialiteit van het huis, geserveerd met Texelse aardbeien en ijs van Novalishoeve

Panna cotta
Panna cotta van kokos en limoen met watermeloen

Kaas
Kaasplankje met Texelse en “overkantse” kazen

Het keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied. Waddengoud geeft u de garantie dat de producten uit dit gebied afkomstig zijn en op een duurzame wijze zijn gemaakt. Restaurant Prins Hendrik is Waddengoud gecertificeerd.

Mooie gerechten met goede ingrediënten
Je proeft de aandacht die er besteed is aan het eten. Het zijn heerlijke gerechten met goede ingrediënten. Heerlijk gegeten.

Heerlijk gegeten in een rustige ambiance.

VEELGESTELDE VRAGEN

De tijden van Prins Hendrik Hotel Texel voor ontbijt, lunch en diner zijn achtereenvolgend: 08:00 – 10:30 uur, 11:00 – 17:00 uur en 17:30 – 20:30 uur.

Indien u bij ons wilt dineren dan raden wij u aan van tevoren een tafeltje te reserveren in het restaurant van Prins Hendrik Hotel Texel. U kunt dit doen tijdens de boeking, of achteraf via mail of telefonisch.

Bij Prins Hendrik Hotel Texel houden we van een gezonde nachtrust. En onze gasten meestal ook. Afhankelijk van het aantal gasten zal de bar iets langer openblijven.

Prins Hendrik Hotel Texel beschikt over een multifunctionele zaal, de ‘Schorrenzaal’. Deze zaal is zeer geschikt voor een private dining.

In het restaurant van Prins Hendrik Hotel Texel serveren wij een ontbijtbuffet met bij voorkeur lokale en natuurlijke producten.

Bij de gerechten die geserveerd worden in het restaurant van Prins Hendrik Hotel Texel moet u denken aan: Internationale gerechten met een lokale twist, Hollandse garnalen, Texels lamsvlees, Texels rundvlees, vis uit de Noord- en Waddenzee.

De koks van het restaurant van Prins Hendrik Hotel Texel zijn op de hoogte van vrijwel iedere allergie of dieet. U kunt uw wensen kenbaar maken bij het maken van de boeking.

Kinderen zijn bij ons van harte welkom. Het restaurant van Prins Hendrik Hotel Texel beschikt dan ook over een speciale kinderkaart.

Prins Hendrik Hotel & Bungalowpark Texel
×