ONS RESTAURANT OP TEXEL

Ons restaurant is de plek waar u kunt proeven van lokaal eten en drinken. Eitjes van de boer en verse sapjes bij het ontbijt. Een Texels biertje in de middag. Smaakvol dineren bij een licht roze kleurende avondlucht.

“Verse lokale producten”

Terwijl u rustig uw koffie drinkt en een eitje tikt, wordt de wereld rondom Prins Hendrik wakker. Op het ontbijtbuffet staan zoveel mogelijk verse, lokale producten. Geniet van zelfgemaakte jam, yoghurt, muesli en Texels brood.

Bij kouder weer brandt de haard en nodigen de grote, robuuste tafel en luxe fauteuils u uit om binnen te blijven, te lezen en te genieten van de wind die rond het hotel giert.

Laat Texel zich van haar warmste kant zien? Dan is ons terras op het zuiden een heerlijke plek om bij te komen van een wandeling of fietstocht.

Ons hotel is jaarrond in trek. Boek nu een kamer in Hotel Prins Hendrik en verzeker uzelf van een heerlijke tijd op Texel.

ONS MENU

Soep van de chef
Wisselende huisgemaakte soep

Vegan makreel (veg.)
Plantaardige makreel met ravioli van rode biet en salade

Zeebaars & oester
Tartaar van zeebaars met een gepocheerde oester en gin-tonic schuim

Coquilles
Gebakken coquilles geserveerd met knolselderij en witte chocolade

Texelse carpaccio
Carpaccio van Texels rund geserveerd met basilicum-mayonaise

Zwijn
Wildzwijnfilet geserveerd met cranberrysaus, aardappelgarnituur en seizoengroentes

Barbacao Texels rund
Traditioneel Mexicaans slowfood gerecht met ons eigen rundvlees

TXL Burger
Burger van 100% Texels rund met bacon, cheddar, gebakken ui,
gepekelde jalapeño, tomaat, sla en frites

Beyond Burger
Vegetarische burger met cheddar, gebakken ui, gepekelde jalapeño,
tomaat, sla en frites

Kabeljauw
Kabeljauwfilet met strandkrabbensaus, bulgur en seizoengroentes

Zeewolf
Zeewolffilet met vadouvansaus, aardappelgarnituur en seizoengroentes

Rendang  (vegan)
Rendang van jackfruit, geserveerd met rijst en zoetzuur

Pompoen (veg.)
Hasselback pompoen geserveerd met bulgur en seizoengroentes

Chef special
Wisselend gerecht van de chef

Cheesecake
Huisgemaakte cheesecake met fruitcoulis

Sabayon
Sabayon van steranijs en kaneel met een in witte wijn gepocheerde stoofpeer

Chocolade
Lekker smeuïge chocoladepudding met miso en sesamzaad

Kaas
Kaasplankje met Texelse en “overkantse” kazen

Het keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied. Waddengoud geeft u de garantie dat de producten uit dit gebied afkomstig zijn en op een duurzame wijze zijn gemaakt. Restaurant Prins Hendrik is Waddengoud gecertificeerd.

Mooie gerechten met goede ingrediënten
Je proeft de aandacht die er besteed is aan het eten. Het zijn heerlijke gerechten met goede ingrediënten. Heerlijk gegeten.

Heerlijk gegeten in een rustige ambiance.

VEELGESTELDE VRAGEN

De tijden van Prins Hendrik Hotel Texel voor ontbijt, lunch en diner zijn achtereenvolgend: 08:00 – 10:30 uur, 11:00 – 17:00 uur en 17:30 – 20:30 uur.

Indien u bij ons wilt dineren dan raden wij u aan van tevoren een tafeltje te reserveren in het restaurant van Prins Hendrik Hotel Texel. U kunt dit doen tijdens de boeking, of achteraf via mail of telefonisch.

Bij Prins Hendrik Hotel Texel houden we van een gezonde nachtrust. En onze gasten meestal ook. Afhankelijk van het aantal gasten zal de bar iets langer openblijven.

Prins Hendrik Hotel Texel beschikt over een multifunctionele zaal, de ‘Schorrenzaal’. Deze zaal is zeer geschikt voor een private dining.

In het restaurant van Prins Hendrik Hotel Texel serveren wij een ontbijtbuffet met bij voorkeur lokale en natuurlijke producten.

Bij de gerechten die geserveerd worden in het restaurant van Prins Hendrik Hotel Texel moet u denken aan: Internationale gerechten met een lokale twist, Hollandse garnalen, Texels lamsvlees, Texels rundvlees, vis uit de Noord- en Waddenzee.

De koks van het restaurant van Prins Hendrik Hotel Texel zijn op de hoogte van vrijwel iedere allergie of dieet. U kunt uw wensen kenbaar maken bij het maken van de boeking.

Kinderen zijn bij ons van harte welkom. Het restaurant van Prins Hendrik Hotel Texel beschikt dan ook over een speciale kinderkaart.

Prins Hendrik Hotel & Bungalowpark Texel
×