KAART & ROUTE NAAR PRINS HENDRIK

Geluiden van sternen, scholeksters en kiekendieven. De geur van de Waddenzee, die op nog geen twintig meter achter de groene dijk haar golven voor zich uitrolt. De malende wieken van de molen die in stilte het overtollige water de polder uitjaagt. Proef en ervaar hier het eilandleden. Word wakker bij het geluid van vogels en kabbelend zeewater. Op een plek waar de zee je bijna omarmt.

De dubbeldeks veerboot naar Texel vertrekt minimaal eenmaal per uur vanuit Den Helder; amper 80 km ten noorden van Amsterdam. De eerste boot gaat om 6.30 uur, de laatste om 21.00 uur. De boottocht duurt slechts 20 minuten. Plaatsreservering voor de overtocht met de boot is niet mogelijk en ook niet nodig, maar u kunt wel van tevoren een e-ticket kopen. Bij verwachte grote drukte wordt door de inzet van een extra boot elk halfuur gevaren.

Prins Hendrik is eenvoudig met de auto te bereiken. Vanaf de veerhaven volgt u de borden richting Oosterend (afslag 10). Bij De Waal slaat u op de rotonde linksaf en op de Zaandammerdijk slaat u rechtsaf de Schorrenweg in. Aan het eind van de weg ziet u Prins Hendrik rechts voor u en slaat u tweemaal kort achter elkaar rechtsaf.

Bij het hotel is voldoende parkeergelegenheid.

Alternatieve parkeermogelijkheden:

U bent op Texel met de auto? Koop dan een Texel e-vignet om zorgeloos te parkeren. Dit digitale parkeerbewijs koopt u online via smartphone, tablet of computer. Texel hanteert vanaf 1 januari 2017 betaald parkeren in alle dorpen en bij de strandslagen. U kunt een Texel e-vignet aanschaffen voor een dag, week of jaar.

Hoe werkt het
Voer uw kenteken in via www.texelevignet.nl, kies de gewenste parkeerduur en betaal. Nu kunt u overal op Texel zorgeloos parkeren. De parkeerwachten scannen op kenteken en zien voor welke periode u een Texel e-vignet heeft aangeschaft. Het e-vignet is een digitaal parkeerbewijs; u krijgt dus geen sticker, pas of kaart. Het e-vignet is online te koop en ook via de parkeerautomaten.

Goedkoper
Een Texel e-vignet is handig én al snel goedkoper! Voor een los kaartje betaalt u bij de parkeerautomaat € 2,50 per uur (muntgeld NIET mogelijk). Een Texel e-vignet kost € 10,00 per dag, € 20,- per week of € 30,- per jaar.

Vanaf station Den Helder reist u met lijn 33 naar de boot. Deze bus vertrekt om 12 minuten over het hele uur en sluit uitstekend aan op de boot. U wordt afgezet bij het loket van TESO, waar u een retourticket voor de bootreis koopt. Vervolgens gaat u lopend de boot op. Wilt u op Texel verder reizen met de bus? U verlaat de boot lopend via de rechterzijde. Reizigers voor Den Burg of De Koog kunnen gebruikmaken van de vaste buslijn 28. Alle andere bestemmingen bereikt u met de kleine Texelhopper busjes. Deze busjes moet u vooraf reserveren.

  • ADRES

    Stuifweg 13
    1794 HA Oosterend
    Nederland, Texel

  • TELEFOON

    +31(0)222363020

Prins Hendrik Hotel & Bungalowpark Texel
×

We zien u graag terug! Schrijf u in voor de nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gebracht van onze exclusieve aanbiedingen en nieuws over onze verbouwing.