De ultieme fietsvakantie op Texel

Geniet van Nederlands mooiste natuur

Voor alle fietsliefhebbers zou een Fietsvakantie op Texel stiekem hoog in het vaandel moeten staan. Op Texel vindt u meer dan 120 km aan fietspaden en indrukwekkende fietsroutes door de Texelse polder.

Overnacht bij Prins Hendrik

Gelegen in de Texelse polder ‘het Noorden’, op steenworp afstand van de Waddenzee en omringd door maar liefst drie natuurgebieden ligt Hotel Prins Hendrik. Dat belooft een perfecte uitvalsbasis voor een Fietsvakantie op Texel. Vanuit hier is er een zeer gevarieerd aanbod aan fiets- en wandel routes beschikbaar en valt er tevens te genieten van een typisch Texels biertje of authentiek gerecht. Prins Hendrik is gelegen aan de oostkust in het dorpje Oosterend. Door vele beschreven als het mooiste dorp van Texel vanwege haar eigenheid, schilderachtige straatjes met oude gevels en de middeleeuwse Maartenskerk. Lokale boetiekjes, restaurants en cafés zorgen voor een ultiem gezelligheidsgevoel.

Gelegen aan UNESCO Werelderfgoed

‘Het Noorden’ van Texel is een oase van rust, ruimte en vogels. Vogelwalhalla Utopia is het belangrijkste binnendijkse vogelrustgebied van Texel waar alle vogelsoorten die in het Waddengebied leven bij elkaar komen. Zoals sternen, de grote steltloper, karekieten en bruine kiekendieven. Maar vergeet ook zeker de andere hoogtepunten van het eiland niet wanneer u gaat fietsen. De groene dijk achter Prins Hendrik biedt bijvoorbeeld het meest schitterende uitzicht over UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee. Ook zijn er meerdere bezoek waardige en intieme stranden te vinden, gelegen binnen slechts tien minuten fietsen van het hotel. Een absolute must voor een fietsvakantie op Texel is het maken van een fietstocht door het Nationale Park en via natuurgebied De Schorren naar het Vuurtoren Eierland in De Cocksdorp.

Fiets- en Wandelarrangement op Texel

Wat is er fijner dan een goede nachtrust om iedere volgende dag van uw fietsvakantie vol nieuwe energie de dag te beginnen? Onze kamers bieden alle comfort die u nodig heeft.  Prins Hendrik maakt een fietsvakantie op Texel nóg aangenamer door u een specifiek samengesteld fiets- en wandelarrangement aan te bieden.

  • Fiets gedurende het gehele verblijf
  • Boekje met fiets- & wandelroutes
  • Plattegrond van Texel
  • Koffie/thee met ervaring- of jutterstaart
  • Een drie-gangen menu in het Serre restaurant op de eerste twee avonden van uw verblijf

Speciale online prijs: € 61,50 per persoon. Deze ‘Ervaring’ is te reserveren in combinatie met een verblijf van minimaal 2 nachten op basis van logies met ontbijt. U kiest in de boekingsmodule eerst uw kamer, daarna voegt u ‘Fiets- en Wandel Ervaring’ toe.

Wilt u een keer iets anders dan een hotel, dan zijn onze bungalows een absolute aanrader. Al onze bungalows bieden plek aan maximaal zes personen en zijn voorzien WiFi, een broodjesservice, een speelplek voor kinderen en niet heel onbelangrijk voor een fietsvakantie op Texel: fietsen!

Prins Hendrik Texel

✓ 20 hotelkamers – 42 bungalows
✓ Genieten van echte Texelse stilte
✓ Vlakbij de Waddenzee
✓ Fietsenverhuur
✓ Restaurant
✓ Gratis WiFi

“Het park ligt ongeveer in het midden van de oostkust van het eiland, wat betekent dat je overal in maximaal 20 min kan zijn. Ideaal!”

“Een mooi park wat rustig gelegen is. De zee is erg dichtbij en er is een speeltuin voor de kinderen.”

Prins Hendrik Hotel & Bungalowpark Texel
×

We zien u graag terug! Schrijf u in voor de nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gebracht van onze exclusieve aanbiedingen en nieuws over onze verbouwing.